Sara Strömberg Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall 2023

Svenska Deckarfestivalen

Det är ett späckat program som Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall dukar upp i år!

Svenska deckareliten, spännande debutanter och utländska stjärnor varvas med intressanta seminarier, novelltävling, skolbesök och annat mysigt. Krim i höstmörkret 15-18 november.

Sara deltar vid två tillfällen under Svenska Deckarfestivalen 2023

Torsdag 16 november Kl. 20.30
Författarsamtal med Sara Strömberg, Jenny Rogneby, Mattias Edvardsson och Linda Staaf.

21.30 Mingel och signering.

Fredag 17 november kl. 13.00
Författarstafett där föregående kvälls författare svarar på frågor.

Plats: Sundsvalls Teater

Mer info hos Svenska Deckarfestivalen:

Sara Strömberg Svenska Deckarfestivalen

SARA ÄR AKTUELL MED "SKINN"

Den 23 oktober släpptes Sara Strömbergs SKINN. Den tredje delen i serien om antihjälten Vera Bergström. För den första boken i serien, SLY, blev Sara utsedd till ”Årets deckardebutant 2021” av Svenska Deckarakademin och uppföljaren SKRED vann priset för ”Årets bästa svenska kriminalroman 2022”. 

Sara är nu återigen nominerad till ”Årets bästa svenska kriminalroman” för SKINN »

VEM JAGAR OCH VEM ÄR VILLEBRÅD?

Vinterstormen piskar upp minnen i Storlien. För tjugoåtta år sedan skakades den lilla fjällbyn vid norska gränsen av ett chockerande våldsbrott. En pappa och två barn mördades i sitt hem samtidigt som mamman försvann utan ett spår. Tragedin kom i folkmun att kallas »Slakten i Storlien« och är fortfarande ett obearbetat trauma i bygden.

När Jämtlandsposten drar i gång en satsning på true crime får lokalreportern Vera Bergström i uppdrag att granska det kalla fallet. Spåren leder från jaktvillor i väglöst land via utsatta storstadsförorter, till polisens myllrande DNA-register, men för varje ny ledtråd som nystas fram tycks utredningen bara bli mer komplex. Samtidigt förs Vera allt djupare in i en människas sadistiska mörker.

Till slut börjar hon ana den fasansfulla sanningen om vad som hände den där ödesdigra natten 1995. Mördaren rörde sig på flera jaktmarker samtidigt och han är fortfarande farlig.

Mer aktuellt