Boksläpp och signeringar av Sara Strömbergs Skinn

Signeringar och författarsamtal

Den 23 oktober släpptes Sara Strömbergs SKINN. Den tredje delen i serien om antihjälten Vera Bergström. För den första boken i serien, SLY, blev Sara utsedd till ”Årets deckardebutant 2021” av Svenska Deckarakademin och uppföljaren SKRED vann priset för ”Årets bästa svenska kriminalroman 2022”. För Skinn är nu Sara åter igen nominerad till ”Årets bästa svenska kriminalroman”!

Kommande signeringar och författarbesök:

Gamla stans bokhandel, Stockholm
Signering
Torsdag 30 november kl. 15-16
Läs mer »

Akademibokhandeln Täby
Signering
Fredag 1 december kl. 12-14

Akademibokhandeln Lidingö
Signering
Lördag 2 december kl. 11-13
Läs mer »

Genomförda evenemang:

Vängåvans Bokhandel, Sundsvall 26 november

Sara Strömberg hos Vängåvans bokhandel i Sundsvall

Sara intervjuas av Vängåvans Lennart Bergström.

Sofia Rustan, Sara och Christoffer Sornan.

Sara och Leif Milling.

Värnamo Bibliotek, 22 november

– I Värrnamo kände jag mig varmt välkommen, jag har verkligen de bästa läsarna – och fint samtal med Åsa Ekblad. Biblioteket ligger i en gammal ombyggd gummifabrik. Häftigt ställe. Hit kommer jag gärna igen!

Jönköpings Stadsbibliotek, 21 november

En engagerad publik med många frågor mötte Sara i vackra Jönköping. Härliga samtalspartnern Åsa Storck tog fasta på humorn i böckerna.

Efter samtalet visade läsaren Eivor Gerhardsson sin egenritade karta. Hon reser med huvudkaraktären Vera Bergström. Hur fint?!

Svenska Deckarfestivalen, Sundsvall 16 och 17 november

Scénsamtal med moderator Kerstin Bergman

Tack kära kollegor för alla skratt och erfarenhetsutbyten. Från vänster: Susanne Fellbrink, Arne Dahl, Jacob Lindfors, Rebecka Edgren Aldén, Jonas Moström och Jenny Rogneby

Rebecka Edgren Aldén.

Nisse Scherman

Lotten Glans

Linda H Staf

Ånge Bok- & pappershandel 11 november

Östersund: Akademibokhandeln 26 oktober, Hübenettes 27 oktober

VEM JAGAR OCH VEM ÄR VILLEBRÅD?

Vinterstormen piskar upp minnen i Storlien. För tjugoåtta år sedan skakades den lilla fjällbyn vid norska gränsen av ett chockerande våldsbrott. En pappa och två barn mördades i sitt hem samtidigt som mamman försvann utan ett spår. Tragedin kom i folkmun att kallas »Slakten i Storlien« och är fortfarande ett obearbetat trauma i bygden.

När Jämtlandsposten drar i gång en satsning på true crime får lokalreportern Vera Bergström i uppdrag att granska det kalla fallet. Spåren leder från jaktvillor i väglöst land via utsatta storstadsförorter, till polisens myllrande DNA-register, men för varje ny ledtråd som nystas fram tycks utredningen bara bli mer komplex. Samtidigt förs Vera allt djupare in i en människas sadistiska mörker.

Till slut börjar hon ana den fasansfulla sanningen om vad som hände den där ödesdigra natten 1995. Mördaren rörde sig på flera jaktmarker samtidigt och han är fortfarande farlig.

”Sara Strömberg debuterade med ”Sly” 2021, den första boken om Vera Bergström, och fick Deckarakademins pris för Årets bästa debut. Andra boken, ”Skred”, kom 2022 och blev Årets deckare enligt Deckarakademin. Förväntningarna är därför stora på ”Skinn”, och själv var jag mycket orolig: nog är det omöjligt att skriva alla tre böckerna på samma höga nivå?

Men Sara Strömberg lyckas. Så här är deckare när de är som allra bäst: spännande skildringar av samtidsproblem som inte nödvändigtvis ger lösningar, bara en större förståelse av världen”

”Det är ruggigt, det är välskrivet, och kärleken till det ack så karga landskapet och livet där uppe i norr är påtaglig, trots ylande vinterstormar, sliriga vägar och långa månader av vintermörker.
Det är mycket trivsamt i Vera Bergströms sällskap”

”Strömberg blandar vackert poetiska krumsprång med brutala beskrivningar, fängslande dialektala uttryck och en total språkglädje som är omöjlig att inte falla för. […]
”Skinn” är en lika stark deckarupplevelse som Strömbergs debut ”Sly” och uppföljaren ”Skred” och det här är också en serie som började på topp men ändå fortsätter att utvecklas och fördjupas för varje bok”

Mer aktuellt