Skinn av Sara Strömberg - nominerad till Årets bästa svenska kriminalroman 2023

Skinn nominerad till ”Årets bästa svenska kriminalroman 2023”

Den 12 november släppte Svenska Deckarakademin de nominerade till ”Årets bästa svenska kriminalroman 2023”. Med bland de fem återfanns Skinn av Sara Strömberg. Sara vann deckarakademins pris för ”Bästa debut 2021” för Sly, och ”Årets bästa svenska kriminalroman 2022” för Skred och blev alltså återigen nominerad till det kanske mest prestigefyllda priset av alla inom genren.

"Även om jag inte vann känner jag mig som en vinnare"

– Jag trodde först att jag drömde. Tack snälla! Jag är mållös. Jag vill självklart tacka min fantastiska förläggare Johanna Wistedt och redaktör David Möllersten – samt hela gänget på mitt förlag Modernista. Det här gjorde vi bra! Jag som var så nervös inför detta boksläpp. Nu blev det ingen vinst denna gång – men bara att ha varit nominerad, igen, i detta fantastiska sällskap är vinst nog!
 

Ninni Schulman, Sara Strömberg och Christoffer Carlsson.

Mycket välförtjänt vinnare av ”Årets bästa svenska kriminalroman 2023” blev • Christoffer Carlssons för sin ”Levande och döda”. Ett extra stort grattis till Christoffer som är en fantastisk författare.
 
Stort grattis också till de övriga nominerade:
• Camilla Grebes och Carl-David Pärsons ”Lånaren”
• Håkan Nessers ”Det kom ett brev från München”
• Ninni Schulmans ”Som vi lekte”. 

 

Totalt anmäldes hela 187 svenska och 70 översatta kriminalromaner

Mer aktuellt