Skinn av Sara Strömberg - nominerad till Årets bästa svenska kriminalroman 2023

Skinn nominerad till ”Årets bästa svenska kriminalroman 2023”

Den 12 november släppte Svenska Deckarakademin de nominerade till ”Årets bästa svenska kriminalroman 2023”. Med bland de fem återfinns Skinn av Sara Strömberg. Sara vann deckarakademins pris för ”Bästa debut 2021” för Sly, och ”Årets bästa svenska kriminalroman 2022” för Skred. 

"Oavsett hur det går känner jag mig redan som en vinnare"

– Jag trodde först att jag drömde, men nu vet jag att det är sant. Tack snälla! Jag är mållös.
Jag vill självklart tacka min fantastiska förläggare Johanna Wistedt och redaktör David Möllersten – samt hela gänget på mitt förlag Modernista. Det här gjorde vi bra! Jag som var så nervös inför detta boksläpp. Oavsett hur det går känner jag mig redan som en vinnare! 
 
Stort grattis också till de övriga nominerade:
• Christoffer Carlssons ”Levande och döda”
• Camilla Grebes och Carl-David Pärsons ”Lånaren”
• Håkan Nessers ”Det kom ett brev från München”
• Ninni Schulmans ”Som vi lekte”. 
 

Totalt anmäldes hela 187 svenska och 70 översatta kriminalromaner

De har lästs av två läsgrupper som valt ut de fem bästa. Nu ska ytterligare två grupper läsa de nominerade böckerna, innan Svenska Deckarakademin utser de allra bästa kriminalromanerna i år.
 
Vilka det blir offentliggörs på Eskilstuna stadsbibliotek söndagen den 3 december kl 14-15.

Mer aktuellt