Skinn - en kriminalroman av Sara Strömberg

SKINN släpps 23 oktober!

Den 23 oktober släpps Sara Strömbergs SKINN. Den tredje delen i serien om antihjälten Vera Bergström. För den första boken i serien, SLY, blev Sara utsedd till ”Årets deckardebutant 2021” av Svenska Deckarakademin och uppföljaren SKRED vann priset för ”Årets bästa svenska kriminalroman 2022”.

VEM JAGAR OCH VEM ÄR VILLEBRÅD?

Vinterstormen piskar upp minnen i Storlien. För tjugoåtta år sedan skakades den lilla fjällbyn vid norska gränsen av ett chockerande våldsbrott. En pappa och två barn mördades i sitt hem samtidigt som mamman försvann utan ett spår. Tragedin kom i folkmun att kallas »Slakten i Storlien« och är fortfarande ett obearbetat trauma i bygden.

När Jämtlandsposten drar i gång en satsning på true crime får lokalreportern Vera Bergström i uppdrag att granska det kalla fallet. Spåren leder från jaktvillor i väglöst land via utsatta storstadsförorter, till polisens myllrande DNA-register, men för varje ny ledtråd som nystas fram tycks utredningen bara bli mer komplex. Samtidigt förs Vera allt djupare in i en människas sadistiska mörker.

Till slut börjar hon ana den fasansfulla sanningen om vad som hände den där ödesdigra natten 1995. Mördaren rörde sig på flera jaktmarker samtidigt och han är fortfarande farlig.

Omslaget är, precis som omslagen till Sly och Skred, formgivna av Anders Nilsson på Nestorville. Denna gång ligger en bild av Fotograf Göran Strand till grund.

Skinn av Sara Strömberg som ljudbok

SKINN SOM LJUDBOK

Den 27 november släpps Skinn även som ljudbok på alla ljudbokstjänster. Som vanligt inläst av fantastiska Katarina Ewerlöf.

Lägg ljudboken i bokhyllan redan nu hos:

Mer aktuellt