Sara Strömberg deltar i Jämtlands Bok & Bärs

Sara Strömberg till Jämtlands Bok & Bärs

KROGSTRÅKET, COPPERHILL TISDAG 23 JULI KL. 15-17

Storsjöyran bjuder på en skönt tillbakalutad eftermiddag med författare och litteratur som på ett eller annat sätt har en koppling till republiken Jämtland. Välkommen till Jämtlands Bok & Bärs!

Fri entré – så kom i tid för att vara säker på att få en plats!

Storsjöyran samlar några av landets just nu hetaste författare hos Copperhill på Krogstråket där publiken kommer att få lyssna på spännande och intressanta samtal ledda av Ida Stiller, kulturjournalist och tillförordnad chefredaktör på Länstidningen. Akademibokhandeln finns på plats med ett välfyllt bokbord. Det finns möjlighet att träffa författarna och få böcker signerade.

Kom och ta något att äta och dricka, och ladda gärna upp med egna frågor. 

MEDVERKANDE FÖRFATTARE:

Sara Strömberg, Jämtlands Bok och Bärs

Foto: Göran Strand

SARA STRÖMBERG

Kriminalromanerna om lokalreportern Vera Bergström utspelar sig i Jämtlandsfjällen, men riktar ljuset mot människors levnadsvillkor i byarna vid sidan av den internationella turistorten Åre.

Sly och Skred utsågs av Svenska Deckarakademin till Årets bästa debut (2021) respektive Årets bästa kriminalroman (2022).

Sara Strömberg har en lång bakgrund som journalist i Östersund där hon också bor.

Nu är hon aktuell med Skinn, även den nominerad till Årets bästa kriminalroman (2023).

Bokserien är såld till flera länder och produktionsbolaget Yellow Bird har köpt filmrättigheterna.

Läs mer om Sara »

Jonas Moström & Arne Dahl, Jämtlands Bok & Bärs

Foto: Kajsa Göranssson

JONAS MOSTRÖM & ARNE DAHL

Bräckesonen Jonas Moström som har två kritikerhyllade och bästsäljande serier, översatta till flera språk, i bagaget har bildat duo med Arne Dahl, internationellt prisbelönt och med runt trettiofem utgivna böcker sålda i över fem miljoner exemplar bakom sig, 

Gemensamma projektet kallar de True Fiction. I år kom första delen, Skaparen, om deckarförfattaren Tom Ford som blir misstänkt för det mord han själv skriver om. Bland karaktärerna finns även jämten och nationalpoeten Lennart Stagnelius, som hissar republiken Jämtlands flagga på sin husbåt …

En hisnande metathriller med högt tempo och mycket humor. Jämtlands president Eva Röse läser ljudboken.

Läs mer om Jonas & Arne »

Karin Härjegård, Jämtlands Bok & Bärs

Foto: Anette Andersson

KARIN HÄRJEGÅRD

Succéserien om våffelbruket i Härjedalen inleddes med Kallbaderskan bland fjällen som utnämndes till Årets feelgood och vann priset Storytel Awards i samma kategori (2022).

Uppföljaren Sömmerskan och friheten kom året därpå och nu är Pianisten vid fjällsjön här. Varmt och känslostarkt om att hitta sin egen väg i livet och våga följa den. Böckerna är sålda till flera länder.

Karin Härjegård, som kommer från Hede men bor i Duved, jobbar halvtid som fjällpräst. Hon har även skrivit flera historiska romaner och tilldelades Länstidningens kulturpris för Drottningen af Åre

Läs mer om Karin »

Lisa Ridzén, Jämtlands Bok & Bärs

Foto: Gabriel Lliljevall

LIZA RIDZÉN

Hennes debut Tranorna flyger söderut, om en åldrad jämtländsk mans kamp för att behålla makten över sitt eget liv, berörde litteratursverige och blev omedelbart rosad av kritikerna. Nu kan den vinna priset som Årets bok.

Lisa Ridzén är doktorand i sociologi och undersöker i sin forskning bland annat manlighet och känslor på den norrländska landsbygden.

Hon bor i Hegled på Annersia och började skriva sin roman under en termin vid Långholmens författarskola.

Läs mer om Lisa »

Om Bok & Bärs i media:

Om Copperhill på Krogstråket

Evenemanget arrangeras av Storsjöyran som en del i Yranveckan

i samarbete med:

Mer aktuellt