sara strömberg och linda hedenljung

Författarmöte på Norra Station Café

Östersund, onsdag 31 augusti kl 17-20

"Fiktion & fakta - brottet gör boken"

Möt Sara Strömberg och Linda Hedenljung – båda aktuella med var sin bok på Modernista förlag. Sara och Linda kommer i sina roller som journalister att intervjua varandra och därefter kommer det att finnas möjlighet att köpa och få böckerna signerade.

Kvällen avslutas med en livespelning med Treokomp Allstars.

Evenemanget är kostnadsfritt.


OBS!
Många hör av sig och undrar hur det ser ut på detta evenemang på Norra Station i kväll.
Så här är det: Borden inne i restaurangen är fullbokade, men det finns även stå- och mingelplats inomhus som ju kan vara trevligt.
Mest troligt kommer glaspartierna att öppnas för möjligheten att stå eller sitta utomhus också. Först till kvarn gäller då.
Och när Treokomp Allstars spelar öppnas dörrarna definitivt.
Varmt välkomna från kl. 17!

Visa evenemanget på Facebook »

Skred av Sara Strömberg. Uppföljaren till Sly

Sara Strömberg

Sara, tidigare kulturredaktör på Länstidningen, slog igenom med sin kriminalromandebut Sly förra året. Boken hyllades av både läsare och kritiker och vann Svenska Deckarakademins pris för ”Årets bästa svenska debut”. Och som grädde på moset är boken även nominerad till ”Årets bok” där röstningen pågår fram till mitten av september. Rösta gärna här »

Sly - årets deckardebut 2021

Skred är den andra boken om antihjälten Vera Bergström och den utspelar sig, precis som den första, i byarna på Åres baksida.

En syster gräver efter sin bror.
En programledare vill fly från lögnerna.
Och fåren skriker…

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus.Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.

Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet.Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson.Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för nästan två år sedan?

Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade.

Omslag till Faktura Luft av linda hedenljung

Linda Hedenljung

Linda är grävande reporter på Östersunds-Posten. Hon har i flera år granskat Daniel Kindberg och finansieringen av Östersunds Fotbollsklubbs elitsatsning. För detta har hon tilldelats Publicistklubbens Stora Pris 2020, Per Wendel-priset, Guldskölden och utsetts till Årets sportjournalist.

Faktura luft är hennes första bok – ett journalistiskt reportage om hur en affärsman kunde lägga en stad under sina fötter.

Bluff, mygel och korruption – så skapades det jämtländska fotbollsundret.

2004 hänger Östersund på fallrepet. 1.440 anställda inom försvarsmakten förlorar sina jobb och staden står inför arbetslöshet, utflyttning och sparkrav. Med sitt engagemang i nya bostäder och löften om inflyttning bidrar affärsmannen Daniel Kindberg med ny värdighet och nytt hopp. Men framför allt genom den oansenliga fotbollsklubb som under hans ledning lyckas erövra fotbollseuropa, med värdegrund och hederlighet som ledord.

När Östersunds FK gör två mål mot Arsenal på bortaplan den 22 februari 2018 står laget, liksom staden, på toppen. Daniel Kindberg blir »Mr. Östersund«. Men allt fler undrar: Var kommer egentligen lagets pengar ifrån? När Linda Hedenljung, reporter på Östersunds-Posten, börjar nysta träder en väv av politisk korruption och bluffakturor fram.

Treocomp Allstars

Trekomp Allstars

Kvällen avslutas i glädjens tecken med hårt svängande Treokomp Allstars!

Läs mer om Trekomp »

Mer aktuellt