Yellowbird Sara Strömberg Skred och Sly

Yellow Bird köper filmrättigheterna till Sara Strömbergs böcker

Produktionsbolaget bakom Millenniumfilmerna köper rättigheterna till Sara Strömbergs hyllade kriminalserie om lokalreportern Vera Bergström.

Produktionsbolaget Yellow Bird har köpt rättigheterna till Sara Strömbergs två kriminalromaner Sly och Skred samt den tredje delen i serien, som släpps i november. Samtliga titlar utgivna på Modernista.

– Jag är så glad! säger Sara Strömberg. Det känns som om Yellow Bird är helt rätt produktionsbolag, att de förstår mina böcker och vill göra dem rättvisa.

Sara Strömbergs böcker om den livsärrade reportern Vera Bergström, som lever i skuggan av Åreskutan, har gjort succé både i Sverige och utlandet. Hittills har rättigheterna sålts till Tyskland, Frankrike, Holland, Grekland, Norge, Finland och Danmark.

– Vera är en karaktär i tiden. En mogen kvinna som vågar vara lite obekväm och inte alltid lever upp till de kvinnliga idealen. Någon som jag själv gärna skulle se på vita duken helt enkelt, säger Sara Strömberg. 

“Tänk er Maria Wern möter En man som heter Ove”, sa Nyhetsmorgons recensent om debuten Sly och  Dagens Nyheter har jämfört Sara Strömbergs serie med både Karin Smirnoffs böcker om Smalånger och deckardrottningen Åsa Larssons älskade spänningsböcker. Sly vann Svenska Deckarakademins pris för ”Bästa debut 2021”, och pris för ”bästa svenska kriminalroman 2022”.

LÄS MER:

P4 Jämtland, 2023-04-04

Länstidningen, 2023-04-04

Östersunds-Posten, 2023-04-04

Östersunds-Posten, 2023-04-04

Jämtlands Tidning, 2023-04-04

Sara Strömbergs kriminalromaner om Åre ska filmatiseras

SVT Jämtland, 2023-04-15

Sara Strömberg i SVT Jämtland

Mer aktuellt