Sly Nominerad till Årets Debut i Adlibrispriset

Sara Strömberg vann inte bara Årets deckardebutant av Svenska Deckarakademin. Nu står det även klart att hon är en av de nominerade till Adlibrispriset 2021 i kategorin ”Årets Debut”!
Adlibrispriset instiftades 2019 som ett pris för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Priset delas ut i 9 kategorier: Årets Deckare, Årets Roman, Årets Barnbok 0-6, Årets Barnbok 6-12, Årets Debut, Årets Fakta, Årets Ungdom, Årets Kokbok och Årets Feelgood. Vinnaren i varje kategori bestäms av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favoritbok i varje kategori. Röstningen pågår mellan 16 nov-8 dec och vinnarna presenteras den 25 januari.

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive kategori. Nomineringar beslutas på försäljning, popularitet och potential. Bokälskare runt om i Sverige röstar fram sina favoritböcker och den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2021 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2021.

Tycker du att SLY är årets debutroman?

Kategorin ”Årets debut” har nummer 9 och ligger allra sist i fomuläret.

Mer aktuellt