sly på åttonde plats när dN listar årets 30 bästa deckare

Sly åtta när DN listar årets bästa deckare!

 Lotta Olsson i DN summerar 2021 som hon anser vara ett osedvanligt bra år där de svenska titlarna för ovanlighetens skull är i majoritet.

Att debuten SLY får vara med på listan över de 30 bästa – och dessutom på en åttondeplats – är förstås både vansinnigt hedrandre och roligt! 

Årets bästa deckare enligt DN:

8. Sara Strömberg – "Sly"

Modernista

”Begåvad debut om den medelålders journalisten Vera Bergström, som jobbar som elevassistent sedan tidningen la ner lokalbevakningen. Sambon har lämnat henne och depressionen lurar i vrårna. När en kvinna hittas mördad i ett älgjakttorn i skogarna bortom Åre får Vera börja frilansa igen, för mord gör till och med storstäderna intresserade av glesbygden. Lite Karin Smirnoff-stämning, och även en ovanligt bra beskrivning av vardagsliv bortom turismen.”

Lotta Olsson, DN

sly på åttonde plats när DN listar årets 30 bästa deckare

...OCH NUMMER NIO NÄR NILS SCHERMAN LISTAR ÅRETS 24 BÄSTA DECKARE

Under december presenterar Nils Scherman sin personliga topplista i bloggen ”Tankar från en samlares hjärna”. Listan presenteras i form av 24 julkalenderluckor, och bakom lucka 9  hittar vi Sly i fantastiskt hedrande sällskap! 

9. Sara Strömberg – "Sly"

Modernista

”Det är svårt att tro att detta är ett förstlingsverk. Journalisten Sara Strömberg skriver som om hon hade författat romaner under många år. […] Det är också så att Sara Strömberg skriver om riktiga människor. Gestaltningarna är klockrent säkra. Naturen bildar den fond man önskar sig i en bok. Det är en bok med liv och must.” 

 1. Åsa Larsson, Fädernas missgärningar
 2. Christoffer Carlsson, Brinn mig en sol
 3. Johan Theorin, Benvittring
 4. Liza Marklund, Polcirkeln
 5. Olle Lönnaeus, Gamen
 6. Niklas Natt och Dag, 1795
 7. Kjell Eriksson, Ett dödligt tillstånd
 8. Tove Alsterdal, Slukhål
 9. Sara Strömberg, Sly
 10. Maria Adolfsson, Spring eller dö
 11. Andreas Norman, Svart sol
 12. Arne Dahl, Islossning
 13. Marie Hermansson, Pestön
 14. Håkan Nesser, Schack under vulkanen
…………

Mer aktuellt