Skred av Sara Strömberg är uppföljaren till hyllade Sly och den andra boken i serien om Vera Bergström.

Uppföljaren till Sly – Skred – släpps i augusti 2022

Just nu pågår slutredigeringen av uppföljaren till 2021 års hyllade och prisbelönta  kriminalroman Sly, som nu också är nominerad till Årets bok. Den andra boken om antihjälten Vera Bergström släpps på Modernista förlag i augusti 2022. Men redan nu kan vi presentera omslaget och handlingen!

Skred av Sara Strömberg

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus.Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.

Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet.Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson.Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för nästan två år sedan?

Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade.

Skred av Sara Strömberg. Uppföljaren till Sly

Omslaget till Skred är precis som omslaget till Sly formgivet av Anders Nilsson på Nestorville baserat på en bild av fotograf Marléne Nilsén. Pressbilden även denna gång tagen av fotograf Göran Strand. Hundra procent jämtländskt helt enkelt – inifrån och ut.

Mer aktuellt