Skred sexa när DN listar årets bästa deckare!

DN:s Lotta Olsson summerar deckaråret 2022.

Saras debut SLY landade på en åttonde plats på Lottas lista 2021 – men uppöljaren Skred klättrar ytterligare ett par placeringar och är årets sjätte bästa deckare enligt Lotta.

Att få vara med på listan över de 30 bästa – och dessutom på en sjätteplats – är förstås både vansinnigt hedrande och roligt! Särskilt som Lotta inte enbart listar svenska deckare utan även översatta. Sorterar man bort dessa är Skred den tredje bästa 2022.

Årets bästa deckare 2022 enligt Lotta:

6. Sara Strömberg – "Skred"

Modernista

”Ett nybygge utanför jämtländska Åre resulterar i ett jordskred, som i sin tur resulterar i ett oväntat likfynd. Lokalredakötren Vera Bergström snokar runt i lermassorna, och hittar trådar till kommunalpolitik, entreprenörer och gamla konflikter. Samtidigt saknar fårbonden Stina sin bror som försvann på fjället för över ett år sedan, medan en programledare i stockholm håller på att skilja sig. Årets bästa svenska deckare enligt Svenska Deckarakademin.”

Lotta Olsson, DN

Se även Lotta Olssons recension av Skred i DN 2022-10-01

”Fem nya deckare, men allra bäst är Sara Strömbergs Skred
[…] Allt hänger ihop i Vera Bergströms värld: staden är beroende av landsbygden, politikerna är beroende av företagarna, människorna är beroende av varandra och nuet är beroende av historien. Ingen förstår hur beroende man är av naturen.”

Mer aktuellt