Braksuccé för premiären av Ådalens Litteraturfestival

Helgen 11-13 augusti gick premiären av Ådalens Litteraturfestival av stapeln på Sandslån strax utanför Kramfors. Och vilken braksuccé det blev! Biljetterna sålde slut redan i våras. Hatten av för grundarna Tove Alsterdal och Mats Jonsson som rodde ett helt fantastiskt evenemang i hamn med flaggan i topp!

Saras deltog i fyra programpunkter och två signeringar:

Vad är Norrland?

Under ledning av poeten David Väyrynen gick idéhistorikern Sverker Sörlin, författaren Sara Strömberg och serietecknaren Mats Jonsson på upptäcktsfärd bland klichéer och fördomar.

Under Åreskutans köl

Mina Widding intervjuade Sara som tokhyllats för sina spänningsromaner Sly och Skred. Nu väntar tredje boken om den luggslitna antihjälten Vera Bergström, i byarna dit ljuset från skidliftarna inte riktigt når. 

Byn

Från småsamhällena i skuggan av Åre till skogarna i det värmländska gränslandet. Sara Strömberg och Marit Kapla placerade byarna i centrum och borrade sig ner i deras inre liv, i samtal med Erik Jonsson.

Läsestunden

En oas av högläsning mitt i allt festivalståhej. Sara Strömberg, Anahita Ghazinezam, Bo R Holmberg, John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide läste ur aktuella och kommande verk. Konferencier vad Annika Edlund.

 

Fredagen bjöd på väder av det fuktigare slaget, men det hindrade inte den tappra publiken. Den största scenen, Båtskjulet, tog in 350 personer och det var fullsatt under programpunkten ”Vad är Norrland”.

Mer aktuellt